dimecres, 19 de setembre del 2012

Mercat de Música Viva de Vic 2012

Avui en Català..

Del 12 al 16 de Setembre del 2012 he viscut el 24è festival del Mercat de Música Viva de Vic més intens de la meva vida.

La meva participació a ha estat a nivell intern, desenvolupant l'aplicació oficial del Mercat de Música Viva de Vic per iPhone, iPad i Android; a nivell professional, he estat present a les jornades professionals de dia; i a nivell d'oci, assistint alguns concerts.

Nivell intern, App MMVV

L'aplicació, ja va ser desenvolupada en part l'any passat amb les principals funcionalitats de poder consultar el cartell del festival per dies i escenaris. L'aplicació permetia veure informació sobre els grups, compartir-ho a les xarxes socials i inclús marcar un grup com a favorit. D'aquesta manera et podies crear la teva agenda personalitzada per cada un dels dies del mercat.
A més a més, apareixia un mapa on es posicionaven tots els escenaris. Clicant sobre cada un d'ells, podíem accedir a la programació d'aquell escenari.





Aquest any, hem fet una actualització la qual com a novetats importants, apart de canviar el cartell, s'hi han afegit les activitats professionals de dia i la funcionalitat de "nowPlaying", la qual et permet en tot moment durant el festival, veure quines activitats de dia estan en curs o quins concerts estan sonant en aquell moment.



L'aplicació ha estat tot un èxit d'ús i de valoracions. Hem rebut moltes felicitacions que volem agrair. A continuació es mostren algunes estadístiques reals d'ús.

Les estadístiques són totes de l'última setmana, del 10 al 16 de setembre. De totes maneres, l'actualització està disponible des de mitjans d'Agost, i des de llavors també hi ha hagut moviment i bastantes descàrregues.



Les pàgines més visitades.

Total d'accesos a les pantalles de detall per artistes.


Entrades segons el dispositiu.

Gràfica d'entrades úniques per dia.



 Gràfica d'interacció d'usuaris dins l'aplicació per dia.

Dades generals d'ús.

Així doncs, veiem l'evolució en aquesta imatge, del paper a la mobilitat.



L'aplicació segueix disponible aquí: iPhone / iPad  i  Android .

A més a més, la Marta Simón ens van fer una entrevista a el9TV.


Podeu veure la part de l'entrevista al següent vídeo:




Nivell professional, jornades de dia

A nivell professional, hem participat com a Biapum a les jornades de dia. Vam ocupar una de les taules al centre de tots els stands per poder participar i donar-nos a conèixer dins el món.


El primer dia ens van convidar a participar a la presentació d'una de les nostres últimes aplicacions, InfoConcerts - Asacc. Vam explicar als assistents les principals funcionalitats de l'aplicació i les avantatges que ofereix.



Podeu descarregar l'aplicació gratuïtament aquí: iPhone / iPad  i  Android .

Tot seguit vaig assistir a les jornades de Digital Music 2.0 on l'any passat vaig fer una ponència que podeu tornar a veure aqui. Em va sorprendre, tal com dic el vídeo de l'entrevista, quan el ponent va comentar que cada vegada més els grups musicals apostarien per tenir una App mòbil. En el nostre cas, l'aplicació del grup de La Iaia, ja fa més d'un any i mig que la vam desenvolupar. (iPhone / iPad i Android).

Per acabar, l'activitat més interessant va ser la de Speed Meeting. A través de cita prèvia, es van organitzar una serie de reunions ràpides de 8 minuts cada una, durant varies sessions. Vaig tenir la possibilitat d'introduir-me a molts professionals interessants, la majoria dels quals després vaig poder tornar a parlar amb calma per concretar alguns temes. Aquí podeu veure un article de La Vanguardia on parla d'aquest aspecte i on hem podeu veure present ala foto.


En general va ser una experiència molt positiva per Biapum; vam poder conèixer molts possibles clients i persones interessades en la nostre feina.


Nivell d'oci

A nivell d'oci, destacar la gran afluència de públic, genials concerts repartits per tot Vic. La veritat feia il·lusió, veure tanta i tanta gent. A nivell personal, veure persones amb el seu iPhone o Android a la mà, utilitzant l'aplicació que vam desenvolupar amb tantes ganes, va ser especial.



Aquí us deixo un link que parla d'aquesta gran afluència de públic. 

Gràcies i recordeu que no fa falta borrar la app, l'any que us servirà la mateixa, només caldrà actualitzar.

Donar les gràcies a Fernando Garcia i Erola Rabat per la seva contribució al desenvolupament de l'App.