dijous, 28 de febrer del 2013

Mobile World Congress 2013

Una vegada més, s'ha celebrat el Mobile World Congress a Barcelona i des de Biapum hi hem set presents. A diferència d'anys anteriors que es feia a la fira de Montjuic, a plaça Espanya: aquest any s'ha fet a la fira de Barcelona Gran via. S'ha de reconèixer que ell lloc actual és més adequat per la realització de la fira però també cal recordar la nostàlgia i la bellesa que era quan es feina a Montjuic.


Diumenge dia 24/02/2013 vam anar amb Erola Rabat a buscar les nostres acreditacions per el Mobile World Congress a la mateixa fira. Aquesta estava tancada però era per evitar les cues del dia següent i així poder tenir un primer contacte amb el nou lloc.




L'endemà dilluns, a les 09.00 del matí ja estava entrant per el Hall número 8, antigament anomenat l'AppPlanet. És el Hall més enfocat als desenvolupadors. Aquest any estava separat per dos parts, el Hall 8.0 on hi havia els 4 theatres on es feien les diferents conferències i el Hall 8.1 on hi havia varis estands d'empreses relacionades amb el sector.



Durant el mati vam estar presents a la conferència organitzada per Nokia, però tal com era d'esperar, no era massa enfocada a desenvolupadors ja que entre altres aspectes, es van dedicar a anunciar els seus nous Partners tecnològics.
Sens dubte, el millor de la conferència va ser estar amb la majoria de developers coneguts que coincidim en grans events de referència i el retrobament amb d'altres que feia temps que no podíem veure'ns.



També va estar molt bé poder dedicar una estona a fer alguna cervesa amb socis i aixi posar-nos el dia.


O fer un tomb a la zona de estands catalans a la zona de la Generalitat.



Dimarts i dimecres, per temes de agenda, no em sortia a compte passar el dia al Mobile World Congress. De totes maneres, dimecres al vespre si que em vaig desplaçar fins a local La Fianna on el Wipjam organitzaven la wipparty i em van invitar. Agrair per la festa, el menjar i la beguda que ens van oferir de forma totalment gratuïta. Bon ambient i bona companyia.


Dijous, últim dia del congress, si que vam assistir-hi. Se'ns dubte un dels dies més esperats per els developers doncs les conferències del Wipjam sempre han set, històricament, les més encarades a developers d'apps.



La conferència va ser dinàmica de tal manera que vam poder assistir a varies presentacions curtes de diferents espònsors tecnològics i a la presentació breu de varis projectes i apps interessants. Aquest any, no hem presentat Biapum, ja ho vam fer l'any passat (veure aquí).

Felicitar des d'aquí a l'equip dels amics Alejandro Garcia, Cristian Ortega, Jordi Gaset i Sandra Candice per participar a la hackaton de organitzada per Nokia i ser-ne els guanyadors. Felicitacions.



Recordar que l'aplicació que vam desenvolupar per el Mobile World Congress en Català segueix disponible.



PD: En cap moment he sentit o m'ha passat pel cap la paraula CRISIS.



divendres, 22 de febrer del 2013

Mobile World Congress 2013 en català

Com tots sabeu, la setmana vinent, del 25 al 28 de Febrer, ambdós inclosos, s'esdevindrà a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress, i com cada any, Biapum hi anirem.


Aquest any, per poder seguir el tota l'activitat en català referent el congrés més important de mobilitat a nivell mundial, a Biapum em desenvolupat una aplicació que et mantindrà el dia mitjançant l'etiqueta #MWC13Cat, la oficial per seguir el Mobile World Congress en català.

 


L'aplicació ha estat desenvolupada per iPhone i iPad i s'ha fet conjuntament amb els amics de appledroid.cat, que a través de Manel Simon ha desenvolupat la versió d'Android.


Les aplicacions estan disponibles de forma gratuïta als llocs corresponents:


iPhone/iPad:


Android: 

dijous, 7 de febrer del 2013

Goalkeeper Pro - Estadístiques


Dos setmanes després del llançament de GoalkeeperPro per iPhone, és interessant compartir algunes estadístiques.

En total gairebé té 2500 descàrregues.


En canvi és curiós comprovar que tan-sols 1.001 usuaris estan registrats al Gamecenter de Apple. 




Això ens dona el titular de que:

 "Menys del 50% dels usuaris d'iPhone tenen compte o fan servir Gamecenter." 

Sembla estranya aquesta dada donat que per registrar-s'hi, no fa falta crear una compte, tan-sols cal introduir mail i contrasenya d'Apple, la mateixa utilitzada per descarregar l'aplicació.
També sembla estrany que Apple no en potencii el seu ús, donat el seu gran potencial.

Els països que més èxit està tenint són USA i Espanya.





El detall del lider del Ranking a Gamecenter, ho deixem com un fet secundari. Si no l'heu provat, ús animem a provar-lo, i si ja en sou usuaris, us reptem a intentar sumar més punts, enganxa! :)